keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Amaretto-juustokakku


Yritin aiemmin korjata tästä merkinnästä vekkulia ajatusvirhettä, mutta vuodatus hukkas koko tekstin, ja samassa meni kommentitkin, ja lakkasi sitten koko vuodatus toimimasta Safari-selaimella. Ehdin kuitenkin lukea kommentit, ja voin tosiaan vilpittömästi suositella tämän kakun kokeilua niille, joita resepti rupesi kutkuttamaan.

75 g voita
15 digestivekeksiä
1 dl Amarettolikööriä
400 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
160 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele keskikokoisen voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna Amaretto ja liuota siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Kumoa täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
Koristeeksi laitoin keksimurskaa ja kuivattuja karpaloita, kun en muutakaan keksinyt.

Inspiraatio kakkuun tuli siis Pastanjauhantaa selaillessa, muokkailin vähän omaan makuuni ja tuli rehellisesti ihan älyttömän hyvää. Ja yllättävän kevyenkin oloista, pysty syömään aika isojakin siivuja.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Millä tuon Amaretton voisi korvata, kun kuivilla olevalle alkoholistille ei voi tarjota mitään, missä on alkoholia, ettei ryyppääminen ala uudestaan?

Riina kirjoitti...

Amarettohan on karvasmantelilikööri, aika makeaa ja mantelista, eli ehkä korvaamaan kävis loraus manteliaromia ja jotain nestettä. Ite ehkä testaisin vaikkapa maidolla tai ihan vaan vedellä ton aromin kaveriksi.

Unknown kirjoitti...

Kiitos Riina, mutta saako tuota manteliaromia apteekista, vai mistä? Asun niin pienellä paikkakunnalla, että täällä sitä ei myydä missään.

Riina kirjoitti...

En usko että apteekeissa on, ruokakaupoissa varmaan vaan. Kyllä niitä mun mielestä joskus on näkynyt vähän pienempienkin kauppojen leivontahyllyissä, ja varmaan varsinkin Runebergin päivän aikaan kun karvasmanteliaromia laitetaan Runebergin torttuihin.