keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Kasvisgratiini


Tulipa tossa taannoin vietettyä kavereiden kanssa ruokailtaa. Jonkun perinteisen lihapötkön (siis joku marinoitu porsimon sisäfilee) kanssa syötiin kasvisgratiinia, joka oli multa aika repäsevää tämmösenä antikasvisihmisenä.

Muistasinkohan vielä ohjeen? Jotenkin näin se tapahtui, ja riitti siis lisukkeeksi neljälle-viidelle:

viitisen perunaa
nelisen porkkanaa
1 bataatti
noin 6 tuoretta herkkusientä
1-2 sipulia
purkki ruokakermaa
välimeren yrttiseosta
mustapippuria
juustoraastetta

Kuori ja pilko bataatti ja porkkana, lohko perunat. Keitä viitisen minuuttia. Silppua sipuli puolikkaiksi renkaiksi. Lapa kaikki kasvikset voideltuun vuokaan, kaada päälle kerma ja lisää mausteet. Sitten vielä päälle juustoraastetta, ja koko komeus uuniin. Lämpöä 225 ja aikaa noin 45 minuuttia. Puolet ajasta voi päällä pitää foliota niin ei kärvähdä liikaa.

Ei kommentteja: