keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Vihannestäytteinen mureke ja kermaviilikastike

Jokohan nyt alkas enimmät velvollisuudet hellittää ja ehtis kokkaillakkin.

Mureketta ja kastiketta.



Valokuvia on joskus nähty parempiakin, mutta maku on vallan mainio. Ja pötkökin pysyy kasassa jos malttaa odottaa hetken sen jälkeen kun mureke on poistunut uunista. Itsehän en yleensä tunnetusti jaksa. Kylmät kermaviilikastikkeet toimii aina ja koska tahansa mille vaan.

1 pss sipulikeittoaineksia
1 dl korppujauhoa
2 dl ruokakermaa
700 g jauhelihaa
2 rkl tomaattisosetta
2 munaa
1/4 pss pakastevihanneksia
1 rkl korppujauhoa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa korppujauho, ruokakerma ja sipulikeittoainekset. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita loput aineet pakastevihanneksia lukuunottamatta. Tee puolesta taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille soikio. Lisää päälle pakastevihannekset. Peitä vihannekset lopulla taikinalla ja muotoile nätiksi murekkeeksi. Ripottele päälle korppujauhot. Laita uuniin 45-60 minuutiksi.

Kastike:
1 prk kermaviiliä
2 rkl timjamia, tuoreena
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lihamurekkeen kanssa.

Ei kommentteja: